Pensiunea Heidi
Prima pagina
Preturi
Despre Noi
Galerie foto
Obiective turistice
Restaurant Piatra Graitoare
Ciubar cu apa fierbinte
Facilitati cazare
Cu sania trasa de cai
Regulament intern

Structura de cazare 
Parter Pensiunea Heidi
Living
Bucatarie
Baia
Camera 1
Etaj Pensiunea Heidi
Hol si scari
Camera 2
Camera 3
Camera 4
Camera 5
Mansarda Pensiunea Heidi
Hol si scari mansarda
Camera 6
Camera 7
Camera 8
Camera 9
Baie comuna
Vartop, un sat turistic, o noua statiune din Romania
Vârtopul s-a cocoţat pe crestele Masivului Bihariei, la graniţa între judeţele Bihor şi Alba. Ambiţia autorităţilor locale şi investitorilor a creat aici 70 de pensiuni şi hoteluri, dar şi un domeniu schiabil de doi kilometri.

citeste mai mult...

Prima pagina arrow Obiective turistice
Obiective turistice
Valea Ordancusa
Izvorând de sub Vf. Clujului, valea străbate la început o zonă anonimă, pentru ca apoi să sculpteze unele din cele mai impresionante chei din Apuseni, dezvoltate pe 4 km lungime. Pereţii deosebit de abrupţi şi foarte înalţi (200 m) se apropie în unele sectoare la mai puţin de 5 m, şoseaua cu greu găsindu-şi loc printre aceştia. Numărul peşterilor trece de 50. Versantul vestic al văii, în zona de izvoare, prezintă un abrupt calcaros bine evidenţiat, acesta fiind tăiat de o frumoasă vale suspendată, faţă de care V. Poliţei s-a adâncit cu cca 25 m. După ce străbate mai multe sectoare calcaroase, săpând mici chei, V. Poliţei se varsă în Gârda Seacă, amonte de confluenţa acesteia cu Coteţul Dobreştilor.
 
Pestera Ghetarul de la Scarisoara
Peştera Gheţarul de la Scărişoara  este un obiectiv turistic de interes naţional, fiind cea mai mare peşteră cu gheaţă din ţară. Gheţarul, cu un volum de aproximativ 27.000 metri cubi şi cu o grosime medie de 22 de metri este, după ultimele cercetări, cel mai mare din Europa. Gheţarul de la Scărişoara se află la o altitudine de 1150 m.
Citeste mai departe...
 
Catunul Casa de Piatra
Cătunul Casa de Piatră  nu-şi trage numele de la materialul din care sunt construite casele localnicilor, acestea fiind din lemn şi majoritatea îşi păstrează caracteristicile tradiţionale moţesti de odinioară. Denumirea provine de la vasta incintă ca o depresiune cu pereţi de calcar care domină poienile. La Casa de Piatră, în afara vechii biserici din lemn, obiectiv de cult demn de vizitat, mai avem înca două perle ale carstului apusean, Peşterile Coiba Mică şi Coiba Mare.
Citeste mai departe...
 
Izbucul de la Cotetul Dobrestilor
Izbucul de la Coteţul Dobreştilor, punct de ieşire la lumină al apelor subterane care drenează Platoul Ocoale şi care, în decursul timpului, a săpat marile goluri subterane ale Gheţarului de la Scărişoara, ale Peşterii Pojarul Poliţei şi ale Avenului din Şesuri.
 
Casa memoriala Avram Iancu
- Situata la intrarea in comuna Avram Iancu, venind dinspre orasul Campeni
- casa Craiului Muntilor este o casa specific moteasca -din 1801- cu acoperisul tuguiat si terminat cu 4 arcade semicirculare
- cuprinde obiecte personale ale lui Avram Iancu - conducatorul revolutiei de la 1848-1849 - tunul, sabiile, fluiele, armele Iancului
- in expozitia de istorie se pastreaza certificatele scolare ale lui Avram Iancu, documente referitoare la pregatirea si desfasurarea rascoalei, testamentul lui Iancu
- expozitia de etnografie cuprinde: port motesc, vase specifice zonei, unelte cu care se confectionau ciubere, tulnice
 
Dealul cu melci
Este o rezervatie paleontologica cu o suprafata de 4,30 ha, situata pe stanga vaii Ariesului, in Tara Motilor, la 15 km vest de Campeni si la 10 km nord de comuna Vidra.
Citeste mai departe...
 
Detunatele
Rezervatie geologica formata din doua varfuri de bazalt vulcanic: Detunata Goala si Detunata Flocoasa aflati in muntii metaliferi sunt constituiti din bazalte columnare pe o suprafata de 5 ha.În Muntii Apuseni, exista doua Detunate, aflate la un kilometru si jumatate una de alta. Detunatele sunt niste coloane de bazalt, de o uimitoare regularitate, asemanatoare unor orgi naturale uriase, pe care le putem admira în Muntii Apuseni din Tara Motilor.
Citeste mai departe...
 
Rosia Montana
Rosia Montana este o localitate miniera din Muntii Apuseni, judetul Alba. Mai exact, este amplasta in Valea Rosiei, strabatuta de raul Rosia.
Localitatea are o existenta milenara, aceasta fiind cunoscuta inainte de a fi cucerita Dacia. Existenta sa este strans legata de exploatarea materialelor pretioase din Europa.
Citeste mai departe...
 
Groapa Ruginoasa
Este un fenomen cu totul aparte.Ea este o  “ imensa ravinare “ sapata pana in creasta culmii care inchide spre sud Valea Seaca,cu adancime de peste 100 m si un diametru de peste 600 m.
Citeste mai departe...
 
Valea Bulzului
VALEA BULZULUI, cu renumita Pestera de la Fanate ...
Citeste mai departe...
 
Valea Sighistelului
Desi are o suprafata nu prea mare,valea adaposteste un numar considerabil de pesteri,avene si goluri subterane ( 130 ),chei cu pereti abrupti,saritori inaccesibile,cu alte cuvinte amatorii de speoturism pot gasi aici un adevarat paradis al lumii subterane.
Citeste mai departe...
 
Pestera Magura
Intrarea in pestera Megura se afla pe versantul drept al Vaii Sighistelului,imediat in aval de Canionul pe care se formeaza cursul superior al acesteia,la  o altitudine de 555 m si la 40 m diferenta de nivel fata de patul vaii.
Citeste mai departe...
 
Pestera Ursilor
PESTERA URSILOR de la  CHISCAU a fost descoperita ca urmare a deschiderii artificiale a golului subteran,in urma lucrarilor de exploatare a calcarului in cariera de la Chiscau.
Citeste mai departe...
 
Alte obiective turistice
Biserici vechi de lemn:
              Biserica de la Fanate                   ( sfarsitul sec.XVIII )
              Biserica de la Stancesti               (  1752 )
              Biserica de la Bradet                    (  1733 )
              Biserica de la Rieni                      (  1754 )
              Biserica de la Arieseni                 (  1792 )
Citeste mai departe...
 
 
 
Pensiunea Heidi Logo
Oferte speciale
Oferta team building Vartop
 
Tichet vacanta
 
Tichet vacanta Vartop
 
 

Cazare Arieseni

 
 
 
© 2021 Pensiunea Heidi Vartop
Powered by www.adidan.com. Promoted of www.arieseni.info